Nowa Jadłonomia – kolejna książka Marty Dymek!

Nowa Jadłonomia

Nowa Jadłonomia – książka, która jest odpowiedzią na Wasze prośby o #WięcejWegańskich przepisów od Marty Dymek. Sprawdźcie, co przygotowała dla Was Marta w swojej drugiej książce!

W kolejnej książce od autorki bloga Jadłonomia znajdziemy ponad setkę zupełnie nowych przepisów – niepublikowanych wcześniej na stronie Marty!

Każda z potraw zaprezentowanych na łamach „Nowej Jadłonomii” odkryje przed Wami kawałek wspomnień z podróży Marty. Ten zbiór przepisów jest bowiem wynikiem połączenia jej pasji podróżniczych z kulinarną ciekawością. Sam podtytuł zdradza, co znajdziemy w środku: roślinne przepisy z całego świata.

 

Jeśli spodobała Ci się pierwsza książka Marty, „Nowa Jadłonomia” musi znaleźć się na Twojej półce. Możesz ją zamówić tutaj, w wegańskiej księgarni.

 

Osoby śledzące bloga, instagram i fanpage Marty (@jadlonomia, jadlonomia.com) na pewno kojarzą zdjęcia z wielu zakątków świata, do których się udała przez ostatnie dwa lata – bo aż tyle powstawała ta książka!

Wietnam, Kambodża, Korea, Maroko, ale też kawał Europy – to tylko część miejsc, które odwiedziła Marta podczas swoich podróży.
Jakie przepisy znajdziemy zatem w Nowej Jadłonomii? Jeśli boisz się, że Marta zasypie Cię nazwami składników, których nazw nie wymówisz, a wyglądu nawet sobie nie wyobrazisz, to spokojnie. Jak sama tłumaczy na swoim blogu:

Szybko zrozumiałam, że do przygotowania roślinnych dań z całego świata nie są wcale potrzebne drogie dodatki ani egzotyczne owoce – wystarczy wykorzystać rodzime, sezonowe warzywa i połączyć je z innymi niż na co dzień przyprawami. Bulwę selera przygotować po chińsku, boczniaki i papryki przemienić w ostry węgierski gulasz, soczewicę przerobić na orzeźwiającą turecką zupę, a z ogórków zrobić charakterną, koreańską mizerię.

 

Oznacza to, że potrawy zebrane w Nowej Jadłonomii będą zgodne ze stylem Marty – będzie ciekawie, smacznie, a do tego z rodzimymi akcentami!

Nowa Jadłonomia – zamów już teraz!

Nowa Jadłonomia

Nowa Jadłonomia

Dla osób zainteresowanych wegańskimi (czy w ogóle wegetariańskimi) książkami kulinarnymi i bloga Marta jest postacią bardzo znaną, ale dla porządku napiszę:

  • Marta Dymek w 2013 r. zajęła pierwsze miejsce w konkursie Blog Roku, w kategorii blogów kulinarnych, za Jadłonomię
  • w 2014 roku wydała swoją pierwszą książkę, którą nazwała po prostu „Jadłonomia. Kuchnia roślinna
  • „Jadłonomia” szybko stała się bestsellerem, a ci, którzy nie zdecydowali się na zakup od razu, musieli czekać na dodruk. Lub kolejny, kolejny i kolejny, bo książkę regularnie wymiatało z magazynów wydawnictwa Dwie Siostry
  • w Kuchni+ prowadzi swój program kulinarny zatytułowany „Zielona rewolucja Marty Dymek”
  • drugą część książki wydaje wydawnictwo Marginesy