Jadłonomia: kuchnia roślinna | Zapowiedź książki

„Jadłonomia: kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan” to pierwsza książka Marty Dymek. Premiera już 12 listopadza!

Marta Dymek, prowadząca bloga Jadłonomia, jest zwyciężczynią konkursu na kulinarny Blog Roku 2013.

  • Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
  • Do czego wykorzystać natkę marchewki?
  • Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?

Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek  – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.

Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

 

Jadłonomia-książka-okładka

 

A tak wyglądać będzie w środku:

 

Książka dostępna jest w przedsprzedaży m.in. na www.wegarnia.pl